Vahvaa tunnistamista pilvipalveluihin ja hybridiratkaisuihin

Käyttäjätunnus ja salasana riittivät vielä vuosituhannen vaihteessa takaamaan käyttäjän varmentamisen. Salasana suojasi palvelun käytön ulkopuolisilta ja turvasi palveluun tallennettujen tietojen saatavuuden vain halutuille tahoille.

Vuonna 2012 jatkuneet verkkopalveluihin kohdistuneet salasanamurrot muistuttivat jälleen heikon tunnistautumiseen liittyvistä ongelmista.

Heikko tunnistautuminen perustuu vain yhteen tekijään, esimerkiksi käyttäjätunnuksen ja salasanan yhdistelmään. Se ei tarjoa riittävää tietoturvaa ja suojaa estääkseen murtautumisen nykyaikaisessa ja monimuotoisessa ympäristössä.

Vahva tunnistautuminen tapahtuu vähintään kahden tekijän perusteella. Se perustuu julkisen avaimen menetelmään tai muuhun vahvaan salaukseen.

Mediam tuo markkinoille vahvan tunnistamisen ratkaisun pilvipalveluihin, perinteisiin ratkaisuihin sekä hybridiratkaisuihin.

Palvelun avulla voidaan aikaisempaa helpommin tuottaa vahva tunnistaminen osaksi pilvipalveluita, pilvipalvelimia tai muita verkkopalveluita, esim. VPN-yhteydet.

Ratkaisu skaalautuu yksittäisten käyttäjien ympäristöstä aina tuhansia käyttäjiä sisältäviin kokonaisuuksiin.

-Mobiilitunnistautuminen
-USB-tunnistuslaitteet
-Smart Cards -tunnistus
-Kertakäyttösalasana ja tunnistuslaite
-Tunnistamisratkaisut OTP-ympäristöihin (one time password)